Συνέντευξη στο Vlepo με την Κατερίνα Σαμψώνα

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Οι πρώτες παρουσιάσεις του "Έτσι θέλω να θυμάμαι" στην Κύπρο



Όσο κρατά το γράψιμο βρίσκομαι σε μια νηφάλια κατάσταση γεμάτη εσωτερικά ξανοίγματα και είμαι ο εαυτός μου. Είμαι ο καπετάνιος και οδηγώ το καράβι σε όποια λιμάνια ορίζει η καρδιά μου. Όταν τελειώσει το ταξίδι και το βιβλίο βρίσκεται έτοιμο με χάρτινο περίβλημα και ψυχή σαν ολοκληρωμένο άτομο σε κοινή θέαση, τότε χάνω λίγο την αυτοπεποίθηση, γίνομαι ευάλωτη και στέκομαι ταπεινά ενώπιό σας για να κριθώ. Αυτή την αμηχανία την κρατώ μέρες τώρα, αφ’ ότου άρχισαν οι ετοιμασίες για τις τέσσερεις παρουσιάσεις στην Κύπρο. Παρ’ όλο που βαθιά μέσα μου ήξερα πως ήταν μια αχρείαστη αγωνία.

Και όλα πήγαν περίφημα! Έγιναν ήδη οι δυο πρώτες παρουσιάσεις στη Λάρνακα από τα βιβλιοπωλεία Μαυρομάτη και στη Λεμεσό από τα βιβλιοπωλεία Κυριάκου. Κι όπως κάθε άλλη φορά εισέπραξα στο βλέμμα σας την αποδοχή, τη χαρά και την αγάπη. Και σε αυτές
κφράσει όλα όσα αισθάνομαι για αυτά που απλόχερα μου προσφέρετε.
Η οικογένεια Μαυρομάτης μας υποδέχθηκε σύσσωμη με ένα θερμό καλωσόρισμα και έκανε κάθε προσπάθεια όλα να πάνε καλά.






Σαν πρόλογος προβλήθηκε το τόσο πετυχημένο βιντεάκι που ο Μανόλης Αντριωτάκης είχε την καλοσύνη να πετάξει από Αθήνα στην Κύπρο για το γύρισμα.





Η Φιλόλογος Αικατερίνη Ανδρεστίνου έκανε μια εις βάθος ανάλυση του έργου και η ηθοποιός Τέρψη Ψωμά κατάφερε να ζωντανέψει τους ήρωες με ένα πολύ παραστατικό διάβασμα.




 
Η παρουσία φίλων και αναγνωστών είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη σ’ αυτές τις εκδηλώσεις.

4.




Τα βιβλιοπωλεία Κυριάκου στη Λεμεσό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μια όαση θα ΄λεγα που στήθηκε ειδικά για να τιμήσει το βιβλίο. Στον κάτω όροφο ράφια και πάγκοι κρατάνε τα βιβλία σε σωστή θέαση και στον απάνω όροφο μια μεγάλη σε έκταση καφετέρια προσκαλεί το βιβλιόφιλο κοινό για ένα καφέ και συζήτηση.



5.

Η δημοσιογράφος του ΡΙΚ Όλγα Πιερίδου, γνωστή για την Πολιτιστική εκπομπή της «Ο Περίπλους» με τον χειμαρρώδη λόγο που την χαρακτηρίζει, έκανε μια ευχάριστη ανάλυση του βιβλίου και σε συνδυασμό με τη γλαφυρή ανάγνωση αποσπασμάτων της χαρισματικής ηθοποιού Τέρψης Ψωμά, άφησαν στους παρευρισκομένους μια ευχάριστη νότα για συζήτηση.




Φίλοι αγαπημένοι της Λεμεσού που από μέρες τηλεφωνούσαν να μάθουν πώς να με εξυπηρετήσουν σ' αυτή την επίσκεψη στην πόλη της. Ποιούς να πρωτοθυμηθώ, την Έλενα και το Γιώργο Κωνσταντή, την Αγγέλα και το Σίμο, τη συγγραφέα Θάλεια Κουνούνη, τον εκπαιδευτικό και λογοτέχνη Χριστόφορο Κελίρη, την ηθοποιό Πολίνα Ανδρέου ή τα ξαδέρφια μου Στέλιο και Λώρη, Μαίρη, Κώστα και Ελένη ή τον κύριο Τάσο Αναστασιάδη; Στη Λάρνακα τα ξαδέρφια μου Σπύρο και Φανή Ηλιάδη, την Ηλιάδα, τον Κώστα Κατσώνη τον Ξενάκη και όσους δεν μπορώ να θυμηθώ τα ονόματα. Ευχαριστώ όλους θερμά καθώς και τα βιβλιοπωλεία Μαυρομάτη και Κυριάκου.





 


Δεν υπάρχουν σχόλια: