Συνέντευξη στο Vlepo με την Κατερίνα Σαμψώνα

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013


Ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης από το Σπίτι της Κύπρου



Παρουσίαση του μυθιστορήματος

της Γιόλας Δαμιανού Παπαδοπούλου

ΑΡΓΟΣ ΧΟΡΟΣ
στο Σπίτι της Κύπρου


Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013, παρουσιάστηκε στο Σπίτι της Κύπρου το μυθιστόρημα της Γιόλας Δαμιανού Παπαδοπούλου ΑΡΓΟΣ ΧΟΡΟΣ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Η Λειτουργός του Σπιτιού της Κύπρου, κ. Μαρία Ραγιά καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο εκδότης κ. Κώστας Παπαδόπουλος.


Η λειτουργός του Σπιτιού της Κύπρου
 κα Μαρία Ραγιά






Ο εκδότης της Διόπτρα
Κωσταντίνος Παπαδόπουλος
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο συναίσθημα εμπνευσμένο από το παρελθόν και το παρόν της Κύπρου και συνεχάρη την πολυγραφότατη συγγραφέα.

Η συγγραφέας Ελένη Τσαμαδού

Το βιβλίο παρουσίασε η συγγραφέας κ. Ελένη Κ. Τσαμαδού. Η ομιλήτρια, αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στην πλοκή του βιβλίου, τόνισε ότι η συγγραφέας, χάριν στην περιγραφική της δεινότητα, μεταφέρει τον αναγνώστη στον τόπο και τον χρόνο προκειμένου να αποκτήσει μια εικόνα της Κύπρου σε παλαιότερες εποχές, ενώ σε αντιδιαστολή, προβάλλεται η σημερινή εικόνα της Κύπρου. Συνεχίζοντας, η κ. Τσαμαδού μίλησε για τα κύρια χαρακτηριστικά της γραφής της συγγραφέως που είναι, η δεξιότητα να μεταπηδά από το τρίτο πρόσωπο στο πρώτο, η δύναμη της περιγραφής, το στήσιμο των χαρακτήρων και ο τρόπος με τον οποίο ενσωματώνει στο κείμενο, χωρίς να αλλοιώνει τη μορφή τους, ντοκουμέντα, αναφορές, δημοσιεύματα εφημερίδων και σχόλια. Καταλήγοντας, παρατήρησε ότι η Γιόλα Δαμιανού Παπαδοπούλου κατάφερε στο βιβλίο της, με τη σύνδεση παρόντος-παρελθόντος, να ανοίξει ένα παράθυρο στην ελπίδα και το μέλλον σε όσους πιστεύουν και αγωνίζονται για τα όνειρά τους.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός Ειρήνη Μανουρά.

Η ηθοποιός Ειρήνη Μανουρά
Στην αντιφώνησή της η συγγραφέας ευχαρίστησε από καρδιάς τους παρευρισκομένους και όλους όσοι συνετέλεσαν στην παρουσίαση του βιβλίου, του οποίου σκοπός, όπως είπε, είναι να δώσει μηνύματα αισιοδοξίας.

29 Μαρτίου 2013





Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Αθήνα για την παρουσίαση κάποιου βιβλίου μου, η αίσθηση πως βρίσκομαι σ’ ένα πνευματικό χώρο, μου προκαλεί κύματα συγκίνησης. Το Σπίτι της Κύπρου φιλόξενο όπως πάντα μας υποδέχτηκε ζεστά. Ευχαριστώ τις κυρίες Μαρία Ραγιά και Ελευθερία Θεοχάρους Καυκιά για την διοργάνωση. Ευχαριστώ επίσης την συγγραφέα και αγαπημένη φίλη Ελένη Τσαμαδού ζεστή της ανάγνωση, την Ειρήνη Μανουρά που ζωντάνεψε τα κείμενα με την όμορφη ανάγνωση και τις Εκδόσεις Διόπτρα που ήταν κάθε λεπτό πλάι μου και μου πρόσφεραν κάθε διευκόλυνση.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους που με τίμησαν με την παρουσία τους!




Έφη Φιλίππου, Καίτη Πιντέρη,
Γιάννα & Δώρος Κωνσταντίνου


Μαρία Κουλούρη & Αλίκη Οικονόμου
Η Καίτη & Ανδρεστίνος Παπαδόπουλος,
Μάρλεν Κακογιάννη, Γιόλα & Ελένη Τσαμαδού


Η υπέροχη οικογένεια της Διόπτρας


Την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 τα Public της Καλαμάτας μας υποδέχθηκαν ζεστά, φιλόξενα στον καινούργιο χώρο που μόλις άρχισε την λειτουργία του. Η δημοσιογράφος Ελένη Αϊβαλή κατεύθυνε πολύ όμορφα τη συζήτηση καταφέρνοντας να αναδειχθεί πολύ εύστοχα η ιστορία του Αργού Χορού. Η παρουσία της συγγραφέως Ελένης Τσαμαδού βοήθησε στην κορύφωση της συζήτησης. Την ευχαριστώ που ήταν εκεί.

Ευχαριστώ θερμά την Ελένη Αϊβαλή για την προβολή του βιβλίου μέσα από το SFERA FM.



Η δημοσιογράφος Ελένη Αϊβαλή στα Public Καλαμάτας










2 σχόλια:

Eleni Tsamadou είπε...

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα αγαπημένη ΓιόλΑ να παρουσιάσω το έξοχο βιβλίο σου στην Αθήνα, αλλα και με την αφορμή της παρουσίασης του στην Καλαμάτα να ξαναβρεθώ στα ..πατρώα εδάφη. Να είσαστε καλά και δυνατοί για να αντέξετε τα δεινά που μας βασανίζουν ψυχικά και σωματιά

Yiola Papadopoulou είπε...

Ελένη μου συνέβαλες κι εσύ πολύ στην επιτυχία της εκδήλωσης!