Συνέντευξη στο Vlepo με την Κατερίνα Σαμψώνα

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Από την Ωκεανίδα στη Διόπτρα









Στο κέντρο η Λουίζα Ζαούση, αριστερά ο συγγραφέας Όμηρος Αβραμίδης
















Τις τελευταίες μέρες πολλοί με ρωτάτε απ’ το τηλέφωνο ή με e-mail «πού χάθηκες;», «γιατί δεν βρίσκουμε το νέο σου βιβλίο;» και πραγματικά το ενδιαφέρον σας με έχει σκλαβώσει. Δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι πρόσφατα πως μπορούσε να γίνει αισθητή η απουσία μου. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την αγάπη σας καλοί μου φίλοι. Ίσως θα έπρεπε να σας είχα ενημερώσει νωρίτερα για την μετακόμιση. Ναι είναι αλήθεια «μετακομίζω!» Από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα μεταφέρομαι στις Εκδόσεις Διόπτρα!

Μια μετακόμιση δεν είναι ποτέ εύκολη είτε πρόκειται για σπίτι, εκδοτικό οίκο, πατρίδα, οικογένεια. Πάντα την συνοδεύει ένα ψυχικό κόστος, μια αποκόλληση με ανθρώπους που δέθηκες, αγάπησες και αφήνεις πίσω σου, που αποτελούν για σένα οικογένεια ένα δεύτερο σπίτι. Στις Εκδόσεις Ωκεανίδα βρήκα από την πρώτη επαφή μια ζεστή αγκαλιά, ένα πάπλωμα ζεστό που με σκέπασε με απέραντη φιλία. Και το ΄νιωσα αυτό μόλις πάτησα στην μικρή αυλή του εκδοτικού οίκου με τις φουντωτές γαρδένιες στις γλάστρες και την Λουίζα Ζαούση με εκείνο το ξεχωριστά ζεστό τρόπο της να υποδέχεται χωρίς να αφήνει κενά ή ασάφειες και να σε κάνει να νιώθεις πως ήσουν και χτες και προχθές μαζί της και τα λέγατε. Και όχι μόνο, με όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην Ωκεανίδα γίναμε φίλοι, τους αγάπησα  και θα τους κουβαλώ στη σκέψη μου για πάντα.

Όμως καμιά φορά οι συγκυρίες της ζωής μας υποχρεώνουν να αλλάζουμε διαδρομή, αλλά όχι φιλία. Μπορεί να άλλαξα εκδοτικό οίκο αλλά δεν κόπηκε η συνεργασία, η αγάπη και όλα τα ωραία αισθήματα που μου γέννησαν οι άνθρωποι της Ωκεανίδας. Πάντα θα τους κουβαλώ μέσα στην καρδιά μου.

Όπως σας είπα και πιο πάνω οι Εκδόσεις Διόπτρα είναι ο καινούργιος  Εκδοτικός Οίκος που θα κυκλοφορήσει το νέο μου μυθιστόρημα «Τελευταίος χορός» και θα πρέπει να κάνετε λίγο υπομονή γιατί δεν θα κυκλοφορήσει πριν από τις αρχές του 2013.

Μερικοί από εσάς με ρωτάτε σε ποιο μέρος της γης θα σας ταξιδέψω αυτή τη φορά. Αγαπημένοι μου, συμβαίνουν τόσα πολλά γύρο μας που αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να πάω πολύ μακριά. Επειδή αργεί πολύ ακόμα η έκδοση του βιβλίου δεν μπορώ να πω πολλά. Το μόνο που  σας λέω είναι πως καταπιάνεται με την επικαιρότητα, είναι μια ιστορία που έχει φρεσκάδα και αμεσότητα και θα αγγίξει τον καθ’ ένα από εσάς γιατί θα μιλήσει απευθείας στην καρδιά σας!

2 σχόλια:

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ είπε...

Κι εγώ είμαι από αυτούς που το έψαχνα! Τι να κάνω, υπομονή μέχρι το 2013! Με το καλό στο νέο σου εκδοτικό σπίτι!

Yiola Papadopoulou είπε...

Ευχαριστώ Λένα μου. Κάνω υπομονή μπορώ να κάνω κι αλλιώς; Καλωσόρισες από την μεγάλη περιπλάνηση. Φαντάζομαι τώρα είναι καιρός για διακοπές! Καλά να περάσεις.