Συνέντευξη στο Vlepo με την Κατερίνα Σαμψώνα

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Οι πρώτες παρουσιάσεις του "Κρατήσου απ' τα όνειρά σου"


΄Τώρα που οι συνεχόμενες παρουσιάσεις του"Κρατήσου απ' τα όνειρά σου" έκαναν την πρώτη τους πορεία κι αφού άφησα ένα μικρό περιθώριο ανάμεσα για να ξαναβρώ τις δυνάμεις μου -ομολογώ πως θαυμάζω πολύ τη φίλη Λένα Μαντά για τις αντοχές της - κάθισα να σας πω γι αυτά που ένιωσα, γι αυτά που είδα κι αυτά που με έκαναν να ριγήσω από συγκίνηση. Πρώτα ας δούμε μέσα απ' τις φωτογραφίες την περιδιάβαση του Κρατήσου απ' τα όνειρά σου.



Η κόρη μου Ρέα Παπαδοπούλου, η εγγονή μου Νικόλ Χαραλάμπους & η φίλη Μοίρα Ιωαννίδου



Αντώνης Παπαδόπουλος, Όμηρος & Νίτσα Αβραμίδη




Οι αδερφές μου Δώρα Ανδρέου & Μαρίνα Κρασιά και η φίλη Γιαννούλα Φωκά






Δώρα & Παναγιώτης Ανδρέου, Κίτσιος Χατζήκυριάκος, Νίκη Λοϊζου



Ο συγγραφέας Όμηρος Αβραμίδης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Φώτος Φωτιάδης που διάβασε αποσπάσματα, εγώ και ο εκδότης Δημήτρης Μπαλαούρας
 
Ο Παντελής Κούρος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Φούλα Κυπριανίδου, Αντρεστίνος & Καίτη Παπαδοπούλου, Νέστωρας & Γιούλα Κακογιάννη, Νίτσα Αβραμίδου, Κυπρούλα Μιλτιάδους







Ο ρευματολόγος Τζιόσεφ Ιωσήφ που με βοήθησε σε κάποιες λεπτομέρειες για να καταγράψω την ασθένεια του Λύκου



Ο Μάκης Αντωνόπουλος διάβασε αποσπάσματα στην Πάφο





Ο εκδότης Δημήτρης Μπαλαούρας σ' ένα χαιρετισμό, την παρουσίαση έκανε ο συγγραφέας Όμηρος Αβραμίδης και αποσπάσματα διάβασε η Μαρία Χριστοδούλου

Και μια απ' τις σπάνιες φορές που εμφανίστηκε και ο άντρας μου ο Αντώνης Παπαδόπουλος



  

Αναγνωστικό κοινό και φίλοι μου έδωσαν μεγάλη χαρά με την παρουσία τους


Με την ξαδέρφη μου Φανή Ηλιάδου





Ο Όμηρος & Νίτσα Αβραμίδου (δύο άκρα) και η ηθοποιός Μαρία Χριστοδούλου με τη μητέρα της

   Και οι τρεις παρουσιάσεις έγιναν στα βιβλιοπωλεία ΠΑΡΓΑ και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους αγαπημένους φίλους Δημήτρη, Γιάννα και Κωνσταντίνο Μπαλαούρα που μαζί με τα κορίτσια τους εργάστηκαν πολύ για να φέρουν εις πέρας τις εκδηλώσεις σε Λάρνακα, Λευκωσία και Πάφο. Το στήσιμο της κάθε εκδήλωσης ξεχωριστά, πάντα με τάξη και υπευθυνότητα κι ένα εγκάρδιο χαμόγελο από όλους σαν δείγμα της φιλόξενης αγκαλιάς τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν είναι η πρώτη φορά που με έκαναν να νιώσω πώς ανήκω στη μεγάλη οικογένεια Μπαλαούρα.
   Τη μεγαλύτερη συγκίνηση μου έδωσαν οι αγαπημένοι μου φίλοι Όμηρος και Νίτσα Αβραμίδη που άφησαν την ήρεμη ζωή τους στην Αθήνα και ήρθαν ειδικά στην Κύπρο για να παρουσιάσουν το "Κρατήσου απ' τα όνειρά σου" και στις τρεις πόλεις. Ήταν μαζί μου απ' την πρώτη στιγμή αυτής της ιστορίας. Με έφεραν σε επαφή με την καινούργια μου εκδότρια της Ωκεανίδας την κα Ζαούση και τους ευχαριστώ θερμά γι αυτό. Ήταν πολύ όμορφα να έχω πλάι μου τον αγαπημένο συγγραφέα τόσο μεγάλου αναγνωστικού κοινού να εκθειάζει με ειλικρινή αγάπη το βιβλίο μου. Ο Όμηρος και η Νίτσα Αβραμίδη είναι μια αστείρευτη πηγή ζεστασιάς και φιλίας.


   Η εκδήλωση στη Λευκωσία ήταν η μεγαλύτερη έκφραση αγάπης που ένιωσα ποτέ. Ήταν μια αίθουσα πλημμυρισμένη από αγαπημένους φίλους και πιστούς αναγνώστες που σταθερά περιμένουν με λαχτάρα την έκδοση κάθε καινούργιου μου βιβλίου. Κάθε άνοιγμα της πόρτας ήταν μια αγκαλιά, ένας ζεστός λόγος κι από μέρους μου μια υπόσχεση για τη συνέχεια. Γιατί χωρίς τη δική σας ζεστή ματιά να με αγκαλιάζει πώς θα βρω κουράγιο να συνεχίσω αυτό το ταξίδι του εσσώτερου εαυτού;

Ο τίτλος του βιβλίου προέκυψε μέσα από την ιστορία του μυθιστορήματος. Γιατί κάποιες συμφορές έρχονται στη ζωή τόσο αναπάντεχα που μπορεί να ανατρέψουν μέσα σε μια μέρα όλα όσα έχουμε κτίχει μια ολάκερη ζωή. Μια οικονομική κατρακύλα, μια αρρώστια, μια προδοσία... και τότε χάνουμε τη γη κάτω απ' τα πόδια μας. Αν εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή καταφέρουμε να κρατηθούμε απ' τα όνειρά μας τότε πιστεύω πως θα ξαναβρούμε τις ισορροπίες μας. Η ηρωίδα μου η Αφροδίτη κατάφερε να κρατηθεί απ' τα όνειρά της και βρήκε τη χαμένη της ευτυχία. Αυτό εύχομαι στον καθ' ένα από εσάς.
Το ερέθισμα για την υπόθεση μου την έδωσε ο πανικός και ο φόβος μιας νεαρής γυναίκας μόλις διαγνώστηκε με την ασθένεια του Λύκου. Ήταν τόσος ο τρόμος και η ανασφάλειά στο βλέμμα της για το άνγωστο και το τρομακτικό που θα ακολουθούσε που αποφάσισα εκείνη ακριβώς τη στιγμή πως στο ήδη αρχινημένο μου μυθιστόρημα η ηρωίδα μου έπρεπε να αρρωστήσει με Λύκο για να δώσω μηνύματα αισιοδοξίας και δύναμης και να σας πω πώς όποια ασθένεια κι αν κουβαλάμε δεν είναι το τέλος του κόσμου. Φτάνει να την αντιμετωπίσουμε με δύναμη και να αποβάλουμε το φόβο. Ήθελα με το βιβλίο αυτό να κάνω γνωστή την ασθένεια του Λύκου. Γιατί παρ' όλο που 5 εκατομμύρια σ' όλο τον πλανήτη υποφέρουν από την ασθένεια αυτή ένα 80% έχει πλήρη άγνοια. Καλό διάβασμα!




6 σχόλια:

Unknown είπε...

Αγαπητή κ. Γιόλα αλλά και αναγνώστες,

Έχω διαβάσει το βιβλίο σας 'Κρατήσου από τα όνειρα σου' και οφείλω να παραδεχτώ πως με έχει εκπλήξει ο τρόπος με τον οποίο με είχε μαγέψει χάνοντας την αίσθηση του χρόνου.

Η Αφροδήτη είναι η γυναίκα που πάλεψε με τα προβλήματα της και βγήκε αλώβητη, δυνατή.

Ευχαριστώ κ. Γιόλα για την συντροφιά που μου παρείχε το βιβλίο σας.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να συνεχίσετε αυτή την ανοδική πορεία.

Αντρέας Παντελή
Φίλος και Θαυμαστής

Yiola Papadopoulou είπε...

Αγαπημένε μου Αντρέα δε φαντάζεσαι πόση χαρά μου έδωσε η παρουσία σου στην εκδήλωση. Ήσουν ο μόνος από την ομάδα που με τίμησε με την παρουσία του παρ' όλο που όταν έγραφα το βιβλίο είχα όλους εσάς στη σκέψη μου. Να είσαι πάντα καλά, σου εύχομαι καλό καλοκαίρι και υγεία!!

kiki είπε...

Απόψε το βράδυ, έτυχε να γνωριστούμε στο νησί μου, στη Ζάκυνθο, στην έκθεση βιβλίου. Καλοτάξιδο εύχομαι το βιβλίο σας!

Yiola Papadopoulou είπε...

Αγαπημένη Κική έμεινα γοητευμένη από τις ομορφιές της Ζακύνθου και τους υπέροχους ανθρώπους με το πλατύ χαμόγελο. Θα πω περισσότερα σε μια ανάρτηση που σύντομα θα κάνω. Εκείνο το βράδυ γνώρισα τόσο πολύ κόσμο που αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να θυμηθώ αν έχουμε μιλήσει λίγο πιο ιδιαίτερα. Μακάρι να το είχαμε κάνει. Σε ευχαριστώ που ήσουν εκεί!

kiki είπε...

Ήμουν αυτή που έβγαλα φωτογραφίες για το μπλογκ μου, που έχω γράψει το βιβλίο Ψωμιά και ζύμες και μας σύστησε η Τασία Πλέσσα. Κι εγώ χάρηκα :-)

Yiola Papadopoulou είπε...

Το βιβλίο "Ψωμιά και ζύμες θα το βρω στην Κύπρο. Βλέπεις όταν ήρθα στην έκθεση είχα ήδη πακετάρει τα πράγματά μου και δεν είχα περιθώριο για περισσότερο βάρος.