Συνέντευξη στο Vlepo με την Κατερίνα Σαμψώνα

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μια μαγική διαδρομή


Οι φίλοι έδωσαν δυναμικά το παρόν τους

Φίλοι και γνωστοί





Οι παρουσιάσεις του Αργού Χορού σε Λάρνακα, Λευκωσία και Λεμεσό ήταν ένα υπέροχο ταξίδι με πολλές συγκινήσεις, δόσιμο ψυχής και μιας ολοκλήρωσης. Μια εβδομάδα μετά, ακόμα κουβαλάω τη γλυκιά θαλπωρή της αγκαλιάς σας μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα σε Λευκωσία και Λεμεσό. Όλα ήταν τόσο υπέροχα λόγω της δικής σας προσέλευσης αγαπημένοι μου φίλοι και αναγνώστες και σας ευχαριστώ για την αγάπη σας.

Βέβαια στην επιτυχία συνέβαλαν η αγαπημένη μου φίλη φιλόλογος συγγραφέας Κίκα Ολυμπίου και ο αγαπημένος μου ηθοποιός Ηρόδοτος Μιλτιάδους που με ακολούθησαν σε όλες τις πόλεις. Στην αρχή κρατούσα μέσα μου μια αγωνία μην τους κουράσω, μην τους ταλαιπωρήσω, μα γρήγορα που απέδειξαν πως αυτό που έκαναν το χάρηκαν και είχαν μαζί με μένα τον ίδιο ενθουσιασμό. Τους ευχαριστώ για την αγάπη τους.

Η φιλόλογος Κίκα Ολυμπίου και ο ηθοποιός Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Η Κίκα κατάφερε στην παρουσίαση (με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει) να ξεδιπλώσει τις βαθιές πτυχές του βιβλίου μέσα σ’ ένα ταξίδι ιστορίας πενήντα χρόνων και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων σε όλη την διαδρομή.



Ο Ηρόδοτος μ’ ένα πρωτόγνωρο ενθουσιασμό έκανε το βιβλίο φύλλο και φτερό να βρει φράσεις, να βρει λέξεις να διανθήσει τα αποσπάσματα που έντυσε με μουσικό χαλί. Η δραματοποίηση της ανάγνωσης ήταν τόσο παραστατική που ο κόσμος έκλαιγε κι εγώ έπαψα πια να χαίρομαι για το βιβλίο, χαιρόμουν γι αυτό το νέο παιδί που ξεδίπλωνε το ταλέντο του μπρος σε όλους εμάς και μας άφησε άφωνους, έκανε τον κόσμο να θέλει να τον γνωρίσει, να τον αγκαλιάσει και να του ευχηθεί τα καλύτερα.

Ήταν λογικό μέσα σ’ αυτό το κλίμα να έχουμε τόσες συγκινήσεις. Μια βδομάδα μετά, νιώθω ακόμα αυτή τη γλυκιά νωχέλεια να με ταξιδεύει σε αγκαλιές γνωστών και άγνωστων ανθρώπων. Αγαπημένοι μου κι εγώ σας αγαπώ!

Ευχαριστώ τον Ανδρέα Χριστοδούλου, ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου ACATEMIC στη Λάρνακα για τη φιλοξενία.

Βιβλιοπωλείο Academic







Ο κος Γιώργος Παπαδόπουλος των εκδόσεων Διόπτρα, η κα Κάλλη Παπαδοπούλου, ο Αντώνης, η Κίκα ο Ηρόδοτος κι εγώ



Στη Λευκωσία ο Δημήτρης και Γιάννα Μπαλαούρα με φιλοξενία που τους χαρακτηρίζει έκαναν ό,τι καλύτερο για να μην αφήσουν όρθιους τους καλεσμένους μου.


Πλάι στο πάνελ ο Δημήτρης Μπαλαούρας των βιβλιοπωλείων ΠΑΡΓΑ


Ευχαριστώ επίσης από το βιβλιοπωλεία Μόρφωση στη Λεμεσό την κα Παναγιώτα Παπακωνσταντίνου και Ροδούλα που έκαναν όλη αυτή την προσπάθεια κι έκλεισαν το Κέντρο Τεχνών του Ιδρύματος Μαυρέλλης για την παρουσίαση.


Η Ροδούλα του βιβλιοπωλείου Μόρφωση στη Λεμεσό
Οίκημα Μαυρέλης στη Λεμεσό

Η Μαρία Ιωαννίδου, η κα Κλεάνθους και η αγαπημένη Πόπη μας έδωσαν ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση με την παρουσία τους


Τώρα ανυπομονώ για το επόμενο ταξίδι στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου στο Σπίτι της Κύπρου και 29 Μαρτίου στα Public στην Καλαμάτα.

Βιογραφικά:



Η Κίκα Ολυμπίου γεννήθηκε στο χωριό Μαραθόβουνος της επαρχίας Αμμοχώστου, αλλά μεγάλωσε και ζει στην Λευκωσία. Τελείωσε το Παγκύπριο Γυμνάσιο και τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση και αφυπηρέτησε ως Διευθύντρια.

Για πολλά χρόνια συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα της Κύπρου τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση, πάνω σε θέματα εκπαιδευτικά, λογοτεχνικά και άλλα.

Μετά την αφυπηρέτησή της από την εκπαίδευση διορίστηκε από τον Υπουργό Παιδείας και υπηρέτησε ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κυπριακής Βιβλιοθήκης, καθώς και στην Συμβουλευτική Επιτροπή Γραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Μεγάλο μέρος των εργασιών της συγγραφέως είναι δημοσιευμένο σε εφημερίδες και περιοδικά.

Άλλα βιβλία της:

«Από το ημερολόγιο της Άννας (1973), 17 Κύπριοι Πεζογράφοι (1983), Μικρές τομές σε μεγάλα θέματα (1994), Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Η Φόνισσα (σχέδιο ερμηνείας) μαζί με την Καίτη Χρίστη) (1998), Κείμενα Λογοτεχνίας για την Τρίτη Λυκείου, Μέρος Α΄και Β΄(μαζί με την Καίτη Χρίστη) (1999 & 2003), Γιώργος Σεφέρης, Ερμηνευτικές και διδακτικές προτάσεις (μαζί με τον Γιώργο Χατζηκωστή (2002), Στις γειτονιές του κόσμου – Ταξιδεύοντας (203).

Ο Ηρόδοτος ανάμεσα σε δύο ΄κυρίες που θαύμασαν το ταλέντο του


Ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (2009-2012). Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια όπως:

• Σεμινάριο Σκηνικής Μάχης με Nikolai Karpov (Θέατρο GITIS ,Ρωσσία)

• Σεμινάριο Θεατρικής Κίνησης με την Μπέτυ Δραμισιώτη & Δημήτρη Σωτηρίου (Sinequanon)

• Σεμινάριο Φωνητικού αυτοσχεδιασμού με την Σαββίνα Γιαννάτου

• Σεμινάριο Υποκριτικής με τον Ρόμπερτ Στούρουα

• Σεμινάριο Κινηματογράφου με τον Δήμο Αβδελιώδη

• Υποκριτική με την Ελένη Σμυρνιού

• Φωνητική με την Αύρα Σιάτη



ΘΕΑΤΡΟ



• 2011 «Ελληνική Νομαρχία» Αγνώστου του Έλλην ,σκηνοθεσία Γιαννης Ρήγας ,Κεντρική Σκηνή ΚΘΒΕ

• 2011 « Υπάρχει και φιλότιμο» Αλέκκου Σακελλάριου ,σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη ,Κεντρική Σκηνή ΚΘΒΕ

• 2012 «Μαντάμ Σουσού» Δημήτρη Ψαθά,σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, Κεντρική Σκηνή ΚΘΒΕ



ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



• «Άσπρα Μπαλόνια» Σίγμα

• «Bαλς με 12 Θεούς» ΑΝΤ1

• 2009 Διαφημίσεις για CYTA

• 2008 Διαφήμιση για Υδατοπρομήθεια





 Ανάγνωση αποσπασμάτων απο το βιβλίο της Γιόλας Δαμιανού- Παπαδοπούλου «ΑΡΓΟΣ ΧΟΡΟΣ» στις παρουσιάσεις του βιβλίου Παγκύπρια (Φεβρουάριος 2013)



Άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας

Τανγκό,Βάλς,Μπαλέτο

 Live σε διάφορες μουσικές σκηνές Λευκωσίας+ Θεσσαλονίκης (κιθάρα,τραγούδι με full band)









Δεν υπάρχουν σχόλια: