Συνέντευξη στο Vlepo με την Κατερίνα Σαμψώνα

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Ο Αργός Χορός από σήμερα στα βιβλιοπωλεία


Από σήμερα επιτέλους ο Αργός Χορός βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων στην Ελλάδα και σε καμιά βδομάδα ελπίζω και στην Κύπρο. Πάει ένας χρόνος από τότε που ολοκλήρωσα το γράψιμο και μου φαίνεται σαν αιωνιότητα. Ευτυχώς που το θέμα του παραμένει επίκαιρο, στην πρώτη γραμμή θα ΄λεγα. Αφού η «κρίση» μετακόμισε και στην Κύπρο, το έγκλημα του Μαρί εξακολουθεί να μένει ανεξιχνίαστο κι επίσης οι έρωτες δεν χάνουν ποτέ την επικαιρότητά τους.

Στην προηγούμενη μου ανάρτηση σας μίλησα για τους λόγους που με ώθησαν να το γράψω. Τώρα θα σας πω λίγα λόγια για την ιστορία.

Ο Αλέκος επιστρέφει από τις σπουδές του στην Αμερική γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες για να κάνει καριέρα ως σκηνοθέτης. Σύντομα διαπιστώνει πως οι περγαμηνές και οι διακρίσεις δεν είναι αρκετές στα στενά πλαίσια της πατρίδας του: εδώ βαραίνουν πολύ περισσότερο τα «μέσα» και οι διασυνδέσεις.

Αγωνίζεται να μην προδώσει τις αρχές του και αρνείται να υποταχθεί στο κατεστημένο, σε ιδεολογίες, φόβους και προσχήματα. Οι σκέψεις για νέα φυγή στο εξωτερικό τον καλούν σαν σειρήνες, αλλά αντιτάσσει τη μεγάλη αγάπη του για την Άννα. Αποφασίζει να αναζητήσει τη συμβουλή της γιαγιάς Σοφίας και εκεί συμβαίνει κάτι αναπάντεχο. Η γιαγιά του παραδίδει ένα τετράδιο στο οποίο έχει καταγράψει τη ζωή της, προκειμένου ο αγαπημένος της εγγονός να την κάνει ταινία.

Ο Αλέκος βυθίζεται στην ιστορία μιας άλλη εποχής, στο περιφρουρημένο από ενετικά τείχη Βαρώσι, με τους διωγμούς, τους πολέμους και τα μίση του. Ο ανεκπλήρωτος έρωτας της γιαγιάς του τον συνταράζει και τα λόγια της τον συνοδεύουν: «Να θυμάσαι αγόρι μου, μια αγάπη που εκρήγνυται δεν ξεχνιέται ποτέ. Η λάβα της θα σε ακολουθεί μέχρι το τέλος της ζωής σου».3 σχόλια:

Yianna είπε...

Καλή βδομάδα κα Γιόλα μου! Καλοτάξιδο να είναι και αυτό σας το βιβλίο! Φιλιά πολλά Γιάννα

Yiola Papadopoulou είπε...

Σε ευχαριστώ Γιάννα μου για τις ευχές σου. Θα σε περιμένω στην παρουσίαση, στις 12 Φεβρουαρίου στο Βιβλιοπωλείο Πάργα στις 7.00

Yianna είπε...

Θεού θέλωντος θα είμαι εκεί!!!