Συνέντευξη στο Vlepo με την Κατερίνα Σαμψώνα

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Tα πρώτα γενέθλια


Πριν από ένα χρόνο, στις 25 Ιουλίου 2008 έκανα την πρώτη μου εμφάνιση στον μπλοκοχώρο. Αφού περιπλανήθηκα για αρκετό καιρό σ' όλα τα μπλοκ που σχετίζονται με το βιβλίο, πήρα τη μεγάλη απόφαση να αναρτήσω ένα δικό μου. Ομολογώ πως δεν ήμουν συνεπής. Δεν έγραψα όσα υπολόγιζα να γράψω. Ίσως γαιτί γράφοντας ένα μυθιστόρημα εξαντλώ όλα μου τα αποθέματα ή γιατί όσο μεγαλώνω διαπιστώνω πως προτιμώ ν' ακούω πολλά και να λέω λίγα. Δεν είμαι σίγουρη ποιο απ' τα δυο. Όμως για ένα πράγμα είμαι απόλυτα σίγουρη, δεν μετάνιωσα ποτέ για τη δημιουργία αυτού του μπλοκ γιατί γνώρισα όλους εσάς και μου δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις, να συνάψω φιλίες και να μάθω πως σκέφτεστε, πώς αντιμετωπίζετε τα προβλήματά σας και γενικά τη ζωή. Γιατί η ζωή δεν είναι παρά ένα ατέλειωτο σχολείο. Υπόσχομαι πως απ' εδώ κι εμπρος θα είμαι πιο συνεπής!


Σήμερα 24 Ιουλίου 2009. Είναι και πάλι μια πολύ ζεστή μέρα. Το θερμόμετρο κτυπά 42c και η υπομονή μου επίσης. Ο κόσμος διαμαρτύρεται για το πού θα πάει διακοπές, για την ακρίβεια, για τα κακώς έχοντα του τόπου και η κατάσταση υστερίας είναι εκτός ελέγχου.

"Πού θα πάμε διακοπές;"

Μα εκεί που πάτε κάθε χρόνο. Οι Κύπριοι συνήθως τα καλοκαίρια απουσιάζουν εκτός Κύπρου. Φεύγουμε ομαδικά. Σαν αγέλες. Φεύγουμε όλοι εμείς και το νησί κατοικείται μονάχα από τουρίστες.

Όμως φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς. Επικρατεί πανικός για τη νέα γρίπη και πολλοί ματαίωσαν κρουαζιέρες και αεροπορικά ταξίδια. Για οικονομική κρίση δε μίλησε κανείς!

"Πού θα πάμε διακοπές; Στον Πρωταρά ανέβασαν τις τιμές και η Πάφος πέφτει μακριά".

Γιατί τόσος πανικός: Γιατί σας πιάνει τέτοια μανία ξεσηκωμού; Είμαστε ένα νησί με δαντελωτές ακρογιαλιές και μια θάλασσα κρυστάλλινη, ευκαιρία να ανακαλύψετε άγνωστες για σας ομορφιές του τόπου μας. Να χαρείτε τη φύση κι αν οι τιμές των ξενοδοχείων δεν είναι προσιτές καταφύγετε σε μονομερείς εκδρομές με αφετηρία το σπίτι σας! Ένα τόσο δα νησάκι είμαστε, δεν υπάρχουν αποστάσεις! Όμως πάψτε να γκρινιάζετε γιατί μου σπάτε τα νεύρα!

8 σχόλια:

ΔemΩΝ είπε...

Μα πώς να πεις στους συναδέλφους στο γραφείο
φέτος δεν πήγα Μύκονο, ούτε καν στην Πράγα!

Yiola Papadopoulou είπε...

Αγαπητέ ή αγαπηή ΔemΩΝ καλοσώρισες στο μπλοκ μου. Έχεις απόλυτο δίκαιο, στο μικρό επαρχιωτικό περιβάλλον πρέπει να κάνουμε ακριβώς ότι κάνει ο διπλανός μας. Σου εύχομαι καλές διακοπές όπου κι πας. Αυτό που μετράει είναι να το ευχαριστηθείς.

Phivos Nicolaides είπε...

Συγχαρητηρια Γιόλα και κάθε επιτυχία στη ζωή και στα συγγραφικά σου όνειρα.

Yiola Papadopoulou είπε...

Σ΄ευχαριστώ πολύ Φοίβο για τις ευχές και την επίσκεψη. Παρακολουθώ τη μπλοκ σου και βρίσκω αυτά που γράφεις ενδιαφέροντα!

Roadartist είπε...

Όντως η γκρίνια αυτή είναι αδικαιολόγητη! Καλό σου καλοκαίρι, ότι κ αν θα κάνεις!

Yiola Papadopoulou είπε...

Αγαπητή Roadartist με χαρά σε συναντάω στο καλοκαιρινό σου σεργιάνι στις μπλοκοπαρέες. Έτσι που σου αρέσει να ταξιδεύεις σε ποιους σταθμούς και ποια λιμάνια να σε φανταστώ; Έχεις δίκαιο πολύ κακό πράγμα η γκρίνια. Να ΄σαι καλά, καλο καλοκαίρι και σε σένα!

diakonia agapis είπε...

Παιδιά υπάρχουν χώροι στη Κύπρο που πολλοί δεν ακόμη πάει, δεν θα τους απαριθμήσω εδω φυσικά, αλλά είναι καιρός να δούμε οτι και η Κύπρος μας προσφέρει πολλά! Οι καλύτερες διακοπές είναι οι διακοπές και η ξεκούραση του μυαλού μας καθώς και η αποτοξίνωσή μας απο πολλές τοξίνες που έχουν εισχωρήσει στα κατάβαθά μας!

Yiola Papadopoulou είπε...

Διακονία Αγάπης πολύ καλά τα είπατε. Αν καταφύγουμε στον Αγροτουρισμό θα ανακαλύψουμε πως υπάρχουν και ωραία καταλύματα. Τελευταία άκουσα για ένα στην Καλαβασό που διαθέτει και spa.