Συνέντευξη στο Vlepo με την Κατερίνα Σαμψώνα

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

Μια παρουσίαση για "το άλλο μου μισό"

14 Νοεμβρίου 2008
Κάθε φορά που παρουσιάζω ένα βιβλίο μου, διαπιστώνω πόσο ευλογημένη είμαι που έχω καλούς φίλους και πιστούς αναγνώστες. Η αίθουσα του βιβλιοπωλείου Πάργα στη Λευκωσία ήταν κατάμεστη από κόσμο που είχε στα μάτια του χαρά και προσμονή να ακούσει και να αγοράσει βιβλία. Η ατμόσφαιρα έμοιαζε με Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Ήταν μια βραδιά υπέροχη, ζεστή, γεμάτη συγκινήσεις.
Η φίλη Αικατερίνη Ανδρεστίνου έκανε μια υπέροχη παρουσίαση που έκανε τον κόσμο να κρέμεται απ' το στόμα της. Άγγιξε με αγάπη κι ευαισθησία όλες τις πτυχές από "το άλλο μου μισό". Ο ηθοποιός Θανάσης Δρακόπουλος που διάβασε αποσπάσματα κατάφερε με το πληθωρικό του ταλέντο να ζωντανέψει εικόνες. Η συγκίνηση στην αίθουσα ήταν διάχυτη γιατί η θεματολογία αυτού του βιβλίου αφορά όλους τους κυπρίους. Όλοι μέσα απ' τις σελίδες του βρίσκουν κάπου ένα κομμάτι απ' το δικό τους εαυτό, ένα δικό τους πόνο που βίωσαν στα χρόνια της προσφυγιάς.
Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας νομίζω οφείλεται και στο χώρο που έγινε η παρουσίαση. Ο υπέροχος καινούργιος χώρος του βιβλιοπωλείου ΠΑΡΓΑ (Τσερίου 94 στη Λευκωσία) είναι ένα τριώροφο κτίριο με ευρύχωρες αίθουσες που οι ιδιοκτήτες του Δημήτρης και Γιάννα Μπαλαούρα ευελπιστούν να γίνει χώρος συνάντησης για συγγραφείς και αναγνώστες. Τους το εύχομαι με όλη μου την καρδιά.
Όμως πέρα από τα λόγια, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!
Φίλοι αγοράζουν βιβλία

Από αριστερά ο Θανάσης, η Αικατερίνη, εγώ
και στο βάθος ο Δημήτρης Μπαλαούρας

φίλοι αγαπημένοι


αυτό κι αν είναι ευλογία: μια αίθουσα γεμάτη φίλους αγαπημένους


8 σχόλια:

anagnostria είπε...

Πραγματικά ήταν μια υπέροχη βραδιά και την απολαύσαμε όλοι οι φίλοι. Πολύ ωραίες και οι φωτογραφίες, Γιόλα μου. Άντε, να ευχηθούμε σύντομα να δούμε και το επόμενο βιβλίο.

Yiola Papadopoulou είπε...

Κίκα μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, σε ευχαριστώ που ήσουν εκεί. Νομίζω η επαφή του συγγραφέα με το αναγνωστικό κοινό είναι η τελειωτική απελευθέρωση της ψυχής από την επιλεγμένη μοναξιά. Τους μήνες της συγγραφής όλοι επιδιώκουμε να είμαστε μόνοι. Κι όταν φτάσουμε στο τέρμα είναι η ανοιχτή αγκαλιά από φίλους και αναγνώστες που μας δίνουν να καταλάβουμε πως φτάσαμε στο τέρμα.

Λάκης Φουρουκλάς - Lakis Fourouklas είπε...

Χαίρομαι που πήγε τόσο καλά η παρουσίαση. Εκείνες τις ημέρες έτρεχα να ετοιμαστώ για το ταξίδι και έτσι δεν μπόρεσα να'ρθω (ζω και σε χωριό). Καλή επιτυχία σου εύχομαι σε ό,τι κάνεις

Yiola Papadopoulou είπε...

Αγαπητέ Λάκη για τις ευχές και τα καλά σου λόγια σε ευχαριστώ. Το ξέρω πως δεν είναι πάντα εύκολο να βρισκόμαστε εκεί που επιθυμούμε. Ίσως κάποια άλλη φορά τα καταφέρουμε να συναντηθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ζηλεύω που δεν μπορούσα να είμαι εκεί, θα είμαι όμως σίγουρα στο βιβλιοπωλείο του Πατάκη τον Δεκέμβριο.

Yiola Papadopoulou είπε...

Αγαπητέ Ακάμα μακάρι να τα καταφέρεις να έρθεις στην εκδήλωση στην Αθήνα. Ανυπομονώ να σε γνωρίσω!

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα θα έρθω, μάλιστα προχθές το συζητούσαμε και με την κ. Τσαμαδού και μου μιλούσε για το βιβλίο σας. Ακόμη δεν το έχω διαβάσει, αλλά είναι κάτι που θα γίνει αρκετά σύντομα.

Yiola Papadopoulou είπε...

Χαίρομαι γι αυτό αγαπητέ akama. Θα περιμένω τα σχόλιά σου!